Kemi

beregning

29. august 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner man en syre eller bases koncentration i en potentiometrisk titrering ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af JG0005 (Slettet)

ved titreringen kender du enten mængde og koncentration af base eller af syre. Når titrering har nået ækvivalenspunkt er nbase=nsyre, dette kan du så bruge til at beregne koncentrationen af det ukendte (enten syre eller base),


Svar #2
29. august 2013 af inddd (Slettet)

Altså jeg har volumen af min syre og koncentrationen og volumen af HCl, men hvad gør jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2013 af mathon

…der må skulle stå:
                                   …jeg har volumen af min base og koncentrationen og volumen af HCl.


           titerligning:
                                          nb   =   ns              under forudsætning af stofmængdeforholdet 1 : 1

                                    Vbcb  =  Vs • cs

                                         


Svar #4
29. august 2013 af inddd (Slettet)

så jeg skal sig:

(Vb • cb)/Vs  =  Cs


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af mathon

                                    cb  =  (Vs / Vb ) • cs                          under forudsætning af stofmængdeforholdet 1 : 1


Skriv et svar til: beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.