Matematik

funktioner

31. august 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

De nedslidte dæk har også en stor betydning for bilens bremseevne. Forsøg på Jyllands-Ringen har vist, at bremselængden blev næsten fordoblet på glat vej, når dækkene var slidt.
Tre ens biler blev udstyret med forskellige dæk. Nr. 1 havde 8 mm slidbane, nr. 2 en mønsterdybde på 3 mm og bil nr. 3 var forsynet med 1 mm slidbane.
Fra 60 km/time havde nr. 1 en bremselængde på 59 m, nr. 2 skulle bruge 72 m, mens den sidste røg helt ud på 92 m, før den holdt stille. Der er altså god grund til at holde sin bil med ordentlige dæk – i øvrigt også en god økonomisk grund. Bliver man snuppet af en politipatrulje med nedslidte dæk, falder der brænde ned. Hvis dækket er helt blankpoleret, ryger nummerpladerne, og der kommer en klækkelig bøde oveni. - - - - -

Undersøg, hvilken af nedenstående modeller der bedst beskriver bremselængden som funktion af mønsterdybden:
a)          f (x )  =  a x + b
b)           f (x )  =  b · a x
c)          f (x )  =  b · x a

Et EF-direktiv kræver, at mønsterdybden skal være mindst 1,6 mm. Benyt den valgte model til at give et skøn over bilens bremselængde, hvis mønsterdybden er 1,6 mm.

 

er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2013 af peter lind

b*a*x = b*x*a så der må være noget galt i b eller c.

første mulighed: Brug regressionsanalyse på de pågældende data.

Anden mulighed: Brug data fra nr 1 og nr 3  til at bestemme a og b. Undersøg dernæst hvor godt den fundne model passer til nr. 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2013 af LeonhardEuler

#0 Mener nok:

a)          f (x )  =  a x + b
b)           f (x )  =  b · a x
c)          f (x )  =  b · x a

 

Altså linær funktion, ekspontiel funktion og potensfunktion.


Svar #3
31. august 2013 af hansen1921 (Slettet)

jeg har prøvet at lave eksponentiel regression og får følgende: 92,54 * 0,94x

er det rigtigt


Svar #4
31. august 2013 af hansen1921 (Slettet)

er bremselængde y og x er mønsterdybde 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det drejer sig om at lave regression på tabellen

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse;width:96pt" width="128">               x             y 1 92 3 72 8 59


med hver af de tre modeller, og så vælge den, der giver det bedste fit. Det er her potensmodellen

y = b · xa


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.