Matematik

uden hjælpemidler

01. september 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

  En funktion f er af typen f(x)=b·x^a, og der gælder, at f (2) =4 og f (4)=64.

Bestem tallene a og b. 

Hvordan kan jeg løse ovenstående uden brug af hjælpemidler? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af mathon

se


Svar #2
01. september 2013 af gym25 (Slettet)

Ja, jeg ved godt hvilken en formel jeg skal bruge til udregningerne, men kan du hjælpe mig til at finde min x1 og x2 og selvfølgelig y1 og y2
Det har jeg nemlig ikke styr på, eller kan du forklare mig det så jeg kan lære det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af peter lind

x1=2, y1=4

x2=4 y2=64


Svar #4
01. september 2013 af gym25 (Slettet)

Kan du bare aflæse det ud fra oplysningerne?


Svar #5
01. september 2013 af gym25 (Slettet)

Det er de formler jeg har vedhæftede som jeg skal bruge ikke?
Men kan jeg godt udregne dette uden brug af hjælpemidler??

Vedhæftet fil:hej.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det kan du godt.

Indsæt talværdierne i funktionsudtrykket. Det giver 2 ligninger.

Divider den ene ligning med den anden og reducer resultate. Derudfra skulle du gerne kunne finde a.

Indsæt den fundne værdi af a i en af ligningerne og find b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du behøver ikke de formler.


Svar #8
01. september 2013 af gym25 (Slettet)

jeg har udregnet min a-værdi til 4, men kan ikke forstå formlen til at udregne b, og hvordan jeg skal kunne gøre det uden hjælpemidler, kan i hjælpe?


Svar #9
01. september 2013 af gym25 (Slettet)

Kan ikke forstå hvordan man kan udregne det i hovedet?
Man kan jo ikke tage log til noget i hovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du har nu a = 4. Det indsætter du i f(2) = 4: b·24 = 4.

Heraf kan du find b.


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.