Matematik

Hjælp til rumfangs opgave

01. september 2013 af Thomaslcph (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Studieportalen jeg sidder og her og laver nogle rumfangs opgaver, som er lektier.

Jeg har da prøvet at regne opgaven ud, men kan ikke helt forstå hvilken formel jeg skal bruge.

Spørgsmålet lyder således : En cylinder indeholder 10 liter. Diameteren I cylinderen er 15 cm.

Hvor høj er cylinderen?

 

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af peter lind

Brug rumfang = tværsniysarealet*højde


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af 123434 (Slettet)

10liter=10dm^3=1000cm^3

1000cm^3=3,14*15cm*h

Isoler så h. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af mathon

eller

Når rumfanget regnes i liter, bør alle længdemål regnes i dm:


                       h • (π/4) • d2 = Vcyl                           hvori du indsætter

                       h • (π/4) • (1,5 dm)2 = (10 dm3)

                       h • (1,76715 dm2) = (10 dm3)

                       h = (10 dm3) / (1,76715 dm2) ≈ 5,66 dm = 56,6 cm


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

                      10 L = 10 dm3 = 10000 cm3

                       Vcyl = 10000 cm3 = π•((15/2)cm)2 • h

                       h = (10000 cm3) / (π•((15/2)cm)2) = 56,6 cm

 


Skriv et svar til: Hjælp til rumfangs opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.