Matematik

Benyt en model

02. september 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej!
Nogle der kan hjælpe mig med vedhæftede opgave?
skal jeg sætte 30 ind t's plads, og i så fald hvordan gør jeg, skal jeg udregne e?
Og hvordan bestemmer jeg M som funktion af t?

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: hej matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Rigtigt - indsæt 30 for t og regn løs lige til der står

M = ?

;-)


Svar #2
02. september 2013 af gym25 (Slettet)

Men skal jeg sige e^30 eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Først regner du

ln(M) = 1,6524-4,612*e^(-0,0423*30)

Tilsidst udregner du

e^(ln(M)

hvorved du får M

 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du ender med at få M = 1,427

så råber jeg hurra!

:-)


Svar #5
03. september 2013 af gym25 (Slettet)

Det har jeg fået tak :-)

Men hvordan skal jeg bestemme M som funktion af

KAn jeg virkelig ikke forstå, kan i hjælpe ?

Og tak for hjælpen indtil videre 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Formlen i opgaven giver ln(M) som funktion af t. Når man kender

y = ln(M) ,

er

M = ey .


Svar #7
03. september 2013 af gym25 (Slettet)

Så man har bestemt M som funktion af t ved at skrive M=e^y 

Er det virkelig en fyldsgørende formel?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Det FØRSTE spørgsmål i opgaven løser du i TO trin, som jeg viste dig i # 3

Og jeg forstår, at du er kommmet frm til det rigtige resultat?

Det ANDET spørgsmål svarer faktisk til det, du gjorde i andet trin af første besvarelse, nemlig at finde et udtryk for M, når man HAR et udtryk for ln(M).

Og udtrykket for ln(M) får du jo allerede i opgavens forlæg, nemlig

ln(M) = 1,6524 - 4,612 * e-0,042*t

Så er det, Andersen fortæller dig, at når du har ln(M), så får man M ved at opløfte e i (udtrykket for ln(M))te potens - simpelthen fordi u = eln(u)

Altså er svaret på anden del af opgaven:

M = e(startudtrykket for ln(M))

M = e(1,6524 osv.)

:-)


Skriv et svar til: Benyt en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.