Matematik

Eksponentielle funktion

06. september 2013 af oestergaard1988 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har opgaven.

Betragt funktionen y=5x1,47^x

- Bestem den procentvise ændring i y, når x-tilvæksten er 3. 

a=1,47-1 = 0,47=47% (vækstrate)

Delta x=3, y skal ganges med 1,47^3= 3,17

Når y vokse med 3 skal x ganges med 3,17. Dvs at y vokser med 2,17% = 3,17-1

Er dette korrekt? 

- Hvordan beregner jeg hvor mange procent vokser y, når x vokser fra 7 til 9? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2013 af PeterValberg

[ LINK ]  videosamling fra FriViden.dk om eksponentielle funktioner

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2013 af mathon

generelt
                                        y = b • ax
hvoraf ved division
                                        y2/y1 = (1+ry) =  ax2-x1 = aΔx

                                       
 

                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2013 af mathon

specifikt
                                        y = 5 • 1,47x
hvoraf ved division
                                        y2/y1 = (1+ry) =  1,47x2-x1 = 1,47Δx

for Δx = 3
         har du
                                       1 + ry = 1,473 = 3,17652

                                       ry = 2,17652 ≈  217,7%


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2013 af mathon

sidste
            Δx = 2

                                      1 + ry = 1,472 = 2,1609

                                       ry = 1,1609 ≈ 116,1%


Svar #5
06. september 2013 af oestergaard1988 (Slettet)

Super mange tak for svar :)


Skriv et svar til: Eksponentielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.