Fysik

Hjælp med enheder?

07. september 2013 af skoleerfed (Slettet) - Niveau: B-niveau

I denne opgave skal du beregne den maksimale hastighed af elektronerne i et fjernsyns

billedrør. Elektronerne accelereres af en spændingsforskel U af størrelsen U = 15 kV. Tabet i elektrisk potentiel energi bliver omdannet til kinetisk energi. Derfor gælder, at:

½*me*v2=-e*U

Her er me elektronens masse og v er dens hastighed efter accelerationen.

Beregn den hastighed elektronerne har lige før de rammer fjernsynsskærmen:

Da disse kan findes: Elementarpartiklers ladning betegnes med C (Coulomb) = [Q] - Elektroners ladning =-1,602*10-19 C

Elektronens masse, me er 9,10939*10-31 kg

er det vel bare at isolere v? 

men hvordan går enhederne ud med hinanden?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af peter lind

Det er korrekt at du bare skal isolere v

e*U har enheden Joule hvis e angives i Coulumb og U i volt. Du skal altså bare omregne de 15 kV til volt, så får du automatisk hastigheden i m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2013 af peter lind

#0 Du har jo fået svar på det spørgsmål tidligere. Der er ingen grund til at oprette en ny tråd om emnet


Skriv et svar til: Hjælp med enheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.