Matematik

Toppunkt/Nulpunkt for en funktion

08. september 2013 af adeald (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey! Har lige fået en opgave i matematik

Opgave 5

Der er givet to funktioner:

f(x)=x^2+2x+3

g(x)=2x^2+2x-1

Beregn toppunkter og nulpunkter for f(x) samt de to funktioners skæringspunkter

Okay jeg regner med at skæringspunkterne er der hvor de skærer i grafen. Men hvordan var det man regner topunkt og nulpunkt igen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af mathon

Hvad har du forsøgt?

.
        Du kender vel toppunktsformlen

                 T = (-b/(2a) ; -d/(4a))

                    indsæt og beregn


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af mathon

skæring kræver
                              f(x) = g(x)


Svar #3
08. september 2013 af adeald (Slettet)

Svar #1 

Men hvordan sætter jeg det ind i formlen? altså hvilke tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af mathon

                    f(x) = 1x2 + 2x + 3
                    f(x) = ax2 + bx + c         som alt er udledt fra
                            
                            


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af mathon

                            T = (-b/(2a) ; c - a•(-b/(2a))2)        som er en omskrivning af  T = (-b/(2a) ; -d/(4a))

                            -b/(2a) = -2/(2•1) = -1

                            T = (-1 ; c - a•(-1)2) = (-1 ; 3 - 1•(-1)2) = (-1;2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2013 af mathon

                                       Beregn selv toppunktet for g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Toppunkt/Nulpunkt for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.