Matematik

Regne med %.

08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Et TV til normalpris 8760,00 kr. sættes under udsalg 30% ned.

Hvor mange kr. er nedsættelsen?

Hvad koster fjernsynet under udsalget?

Jeg skal igen bruge en metode som er enkel, og kan arbejde med. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af annahededal (Slettet)

For at finde ud af hvad 30% af prisen er, skal du først finde ud af hvad 1% er. Og det gør du sådan:

8760 ÷ 100 = 87,6 kr

30% er derfor: 87,6 × 30 = 2628 kr.

Derfor koster fjernsynet under udsalget:

8760 - 2628 = 6132.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

% betyder hundrededele

Så du skal finde 30 / 100 af 8760 kr.

Træk tilsidst nedsættelsen fra startprisen.

--------------

Du kan osse sige:

!00% (startprisen) minus 30% = 70%

Altså koster det nu 70 / 100 af 8760 kr.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

- Du kan selvfølgelig osse bare skrive af efter # 2

så behøver du slet ikke al lære at regne selv . . .

:-)


Svar #4
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Så. = I nedsættelsen er det 6132.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af annahededal (Slettet)

Ja


Skriv et svar til: Regne med %.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.