Matematik

Vektorer maksimering af areal

08. september 2013 af Jacobjepsen27 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vektor a = [a1,2] og vektor b = [13,0]

Opgaven lyder således: Bestem a1 så den trekant der er udspændt af vektorerne a og b får størst muligt areal.

Aner ikke hvordan man kommer igang, så hvis der er en der kunne hjælpe ville det være skønt :-)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af den af vektorerne a og b udspændte trekant er

T = (1/2) · | â • b | .

Bestem arealet udtrykt ved a1, og find maksimum for udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der laves en tegning, vil det let kunne ses, at de to vektorer a og b udspænder en trekant med grundlinie 13 og højden 2.


Skriv et svar til: Vektorer maksimering af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.