Matematik

Ligninger med x på begge sider

13. september 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået følgende opgave:

5x+11 = 19x-17   Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, når der er X værdier på begge sider? Er der nogen som kan give et hint til hvordan jeg skal udregne den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Saml leddene med x på den ene side, og de rene tal på den anden side, reducer og isoler x.

Træx 5x fra på hver side, og læg 17 til på hver side. Isoler så x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2013 af LeonhardEuler

Et råd siden du er en ''nybegynder'' i dette felt; Saml x på den side, hvor der forekommer flest x'erne. Dermed undgår du negative tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af Qliver (Slettet)

5x+11 = 19x-17 => 14x = 28 => x = 28/14 = 2


Skriv et svar til: Ligninger med x på begge sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.