Kemi

Kaliumpermanganatopløsning/skal lave en opløsning, som er præcis: 0,0200 M

14. september 2013 af NaNoTecs - Niveau: B-niveau

Kaliumpermanganatopløsningen laves ved at opløse en afvejet mængde KMnO4(s) i vand. Angiv, hvorledes man skal lave en opløsning, som er præcis: 0,0200 M ?????? 

Hvordan gør man ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2013 af mathon

M(KMnO4) = sum({1,1,4}*{39.098,54.938,15.999}) = 158.032 g/mol

      0,0200 M betyder 0,0200 mol pr 1000 mL opløsning = 0,00500 mol pr 250 mL opløsning

dvs
         (0,00500 mol) • (158.032 g/mol) = 0,79016 g = 790,16 mg KMnO4 pr 250 mL opløsning


Svar #2
14. september 2013 af NaNoTecs

Tak. !!!


Skriv et svar til: Kaliumpermanganatopløsning/skal lave en opløsning, som er præcis: 0,0200 M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.