Kemi

Betragt reaktionen for fremstilling af ammoniak:

16. september 2013 af NLFrauenfelder (Slettet) - Niveau: B-niveau

N2 + 3H2   -->   2NH3

Reaktionshastigheden for omdannelsen af H2 pr. sekund er på et tidspunkt blevet målt til  .

v = 2,50*10-4M/s


Hvor stor er reaktionshastigheden udtrykt ved:

a)  omdannelsen af N2

b)  dannelsen af NH3

Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at en ville give deres forslag til denne udregning, da jeg er voldsomt usikker på min egen lige nu. :) På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af sappr (Slettet)

Der bruges 1mol N2 pr. 3mol H2 og dannes derved 2mol NH3- Du har hastigheden af reaktionen målt ved H2 og den skal nu overføres til de andre stoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af mathon

Hvor stor er reaktionshastigheden udtrykt ved:

a)  omdannelsen af N2
                                              v(N2) = (1/3) • v(H2)

b)  dannelsen af NH3                                                   molforholdene læses af reaktant-/produktkoefficienterne
                                              v(NH3) = (2/3) • v(H2)


Svar #3
16. september 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Tak i to, for hurtige dejlige svar. 

Jeg er helt med nu ;) 


Skriv et svar til: Betragt reaktionen for fremstilling af ammoniak:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.