Kemi

Hvordan angiver man navne på stoffer

16. september 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en herinde der vil hjælpe mig med hvordan jeg kan angive navne for følgende stoffer??

Bare et par af dem er fint-hvis i bare gider at fortælle mig hvordan jeg finder ud af hvilken stoffer der er tale om.

N2, N2O, SO3, SF6, PCl3,N2O5, As4.

Mange mange mange mange tak;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af frederzeymer (Slettet)

det er vel bare nogt man skal vide? 

N2=nitrogen

N2O=lattergas (nitrogen oxid)

SO3=sulfid trioxid

det er lige dem jeg kan...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af Siafu (Slettet)

den sidste er ikke rigtig :)

SO3 = Svovltrioxid :)

SF6=Svovlhexaflourid

PCl3= Fosfortrichlorid

N2O5= Dinitrogenpentaoxid

As4 er jeg lidt i tvivl om enten bare Asen eller måske tetraasen


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af Siafu (Slettet)

men hvis man ikke skal ha trivial navne med og det skal være rent tekniske så siger du bare de græske tal foran, på nær 1 :)

2=di

3=tri

4=tetra

5=penta

6=hexa

7=hepta

8=octa

9=nona

10=deca


Svar #4
17. september 2013 af HFNU (Slettet)

Tak:)


Skriv et svar til: Hvordan angiver man navne på stoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.