Matematik

HJÆLLLLP! senest idag!

17. september 2013 af manglerhelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, håber der er nogle som kan hjælpe, med nedenstående:

To funktioner f og g er givet ved:

f(x)=1/2 x^2 - x + 2
g(x)=1/3 x + 3

løs ligningen f(x)=g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

kravet er
                              f(x) = g(x)

                   (1/2)x2 - x + 2  =  (1/3)x + 3         hvor x er 1.koordinaten til evt. skæringspunkt(er)

                   (1/2)x2 - (4/3)x - 1 = 0

                   3x2 - 8x - 6 = 0

                   3x2 + (-8)x + (-6) = 0
                   ax2 +   bx  +    c = 0

                  


Svar #2
17. september 2013 af manglerhelp (Slettet)

hvordan får du (1/2)x2 til at give 3x2? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ganger ligningen med 6 for at få "pæne" koefficienter.


Skriv et svar til: HJÆLLLLP! senest idag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.