Matematik

Parallelle vektorer

18. september 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

I denne opgave er det oplyst, at man kan bestemme, om to vektorer er parallelle ved at benytte denne formel:

|a•b|=|a|·|b|

Mit spørgsmål er blot, hvordan kan man bestemme længden af et prikprodukt? → |a•b|. Et prikprodukt giver jo et tal og IKKE en vektor.

Er der nogen, som kan hjælpe mig?

- Emilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2013 af peter lind

Det er ikke længden af et prikprodukt på venstre side. Det er den numeriske værdi af prikproduktet. Det betyder at hvis du får et negativt prikprodukt sksl du skifte fortegn så du får et positivt resultat


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af mathon

                                                  |ab| = |a|·|b|·cos(a,b)
som med parallelle a og b
giver
                                                  |ab| = |a|·|b|·cos(0) = |a|·|b|·1 = |a|·|b|
 


Skriv et svar til: Parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.