Matematik

nogle søde mennesker der vil hjælpe

21. september 2013 af bassas (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal løse en ligning men kan ikke lige regne den ud, nogle der kan hjælpe med det 

2*(x+1)*(x-3)=0 

håber i vil hjælpe??

må gerne komme med mellem rgning helst 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af LeonhardEuler

Brug nul-reglen.

Nemmere bliver det ikke ...


Svar #2
21. september 2013 af bassas (Slettet)

? 0reglen er ikke lige med hvad du mener 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af SuneChr

# 2

Læs denne tråd igennem.
Samme princip som i din opgave.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1382511


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2013 af LeonhardEuler

Læs om det på nettet:

http://da.wikipedia.org/wiki/Nulreglen

http://www.youtube.com/watch?v=TU26qO0n6t4

https://www.studieportalen.dk/Video/Nulreglen-110.aspx


Svar #5
21. september 2013 af bassas (Slettet)

kommer den til at sådan ud ?
x=2 V x-1 V x=3?? eller jeg jeg helt gal på den ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2013 af LeonhardEuler

#5

Den har kun to løsninger

x = 2

x = -1 Ja

x = 3 Ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2013 af LeonhardEuler

2•(x + 1)•(x - 3) = 0 

(x + 1) = 0      V        (x - 3) = 0

x = -1             V           x = 3


Svar #8
21. september 2013 af bassas (Slettet)

så kan jeg ikk se hvordan den skal løses 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2013 af LeonhardEuler

#8

Kun den første i din løsninger i #5 var ukorrekt. De andre var rigtige.

Kig i #7


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2013 af 123434 (Slettet)


Svar #11
21. september 2013 af bassas (Slettet)

tak, men hvor får du -1 fra


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2013 af LeonhardEuler

(x+1) = 0

Hvad skal x være for (x+1) giver 0.

x + 1 = 0

x +1 -1 = 0 -1

x = -1


Svar #13
21. september 2013 af bassas (Slettet)

tak :) 


Skriv et svar til: nogle søde mennesker der vil hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.