Matematik
jah deter flovt - mat
30. oktober 2005 af
Konny (Slettet)
Jeg synes det er ret flovt af mig at ikke at løse denne opgave.
Jeg vil gerne selv løse den hvis nogle vil give mig et skub frem
opgaven lyder:
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager ekspontielt med tiden. Efter 6 timer er 70 % af stoffet tilbage.
Hvor stor procent af stoffet er der tilbage?
Efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
på forhånd tak
Jeg vil gerne selv løse den hvis nogle vil give mig et skub frem
opgaven lyder:
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager ekspontielt med tiden. Efter 6 timer er 70 % af stoffet tilbage.
Hvor stor procent af stoffet er der tilbage?
Efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
på forhånd tak
Svar #1
30. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Tror du skal bruge:
Ny mængde=Mængde*(1+vækstraten)^tiden
vækstrate = r, tiden = n
Ny mængde=Mængde*(1+vækstraten)^tiden
vækstrate = r, tiden = n
Svar #2
30. oktober 2005 af Konny (Slettet)
jah det vil jeg også tro
Når der står mængden skal jeg bruge 70% ikk
hvad er vækstraten?
Når der står mængden skal jeg bruge 70% ikk
hvad er vækstraten?
Svar #3
30. oktober 2005 af Katen (Slettet)
Vækstraten kan du beregne vha. 2 punkter.
Du har forskellige mure, hvor der står hvor meget de absorbere ik? Synes jeg husker opgaven fra eksamensbogen på B-niveau.
Så ja du skal bruge 70% som mængden.
b i ligningen vil derfor være 100.
Kath.
Ps: Der er noget tricky ved opgaveformuleringen - er det ikke 30 % du skal sætte y til ? - bare en side bemørkning, måske husker jeg forkert.
Du har forskellige mure, hvor der står hvor meget de absorbere ik? Synes jeg husker opgaven fra eksamensbogen på B-niveau.
Så ja du skal bruge 70% som mængden.
b i ligningen vil derfor være 100.
Kath.
Ps: Der er noget tricky ved opgaveformuleringen - er det ikke 30 % du skal sætte y til ? - bare en side bemørkning, måske husker jeg forkert.
Skriv et svar til: jah deter flovt - mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
