Matematik

Linære funktion

22. september 2013 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP. 
Jeg har lavet en matematik opgave men jeg er ikke sikker på om jeg har udregnet den rigtig. Er der nogle som gerne vil hjælpe mig med at se om det er udregnet rigtigt ? 
 

En persons maksimalpuls aftager generelt med alderen.

På et fitnesscenters hjemmeside kan man læse, at der som tommelfingerregel gælder, at maksimalpulsen kan udregnes på følgende måde:

Maksimalpulsen er lig 220 minus din alder.

Opstil, på baggrund af tommelfingerreglen, en matematisk model for sammenhængen mellem alderen x og maksimalpulsen f(x).

f(x) = 220 - x

Hvilken alder har en person ifølge modellen, når maksimalpulsen er 183?

f(x) = 220 - 183

f(x) = 37år 

Ifølge en anden hjemmeside bør maksimalpulsen udregnes ud fra alderen ved brug af følgende udtryk:

[g(x)=208-0,7x]

hvor g(x) er maksimalpulsen svarende til alderen x.

Hvilken af de to modeller giver den højeste maksimalpuls, hvis en person er25 år. Og hvilken giver den højeste, hvis en person er 50 år?

g(x) = 208 - 0,7x

g(x) = 208-0,7*25

g(x) = 206

f(x) = 220-x

f(x) = 220-25

f(x) = 195 

g(x)=208-0,7*50

g(x)=173 

f(x)= 220 - 50

f(x) = 170 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af LeonhardEuler

Det er forkert af dig, at skrive

f(x) = 220 - 183

f(x) = 37år 

f(x) = 183

183 = 220 - x

Isoler x her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af Kachoot (Slettet)

x = 37 år og ikke f(x) = 37 år

Ellers vil jeg da mene at det ser rigtig nok ud


Svar #3
22. september 2013 af Mariiiaaa (Slettet)

Okay, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Linære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.