Kemi

Enzym kinetik- 1-ordens reaktion

23. september 2013 af Phenix (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kommer ikke frem til samme resultat som facit. Kan virkelige ikke se hvad jeg gør forkert:

a) I første-ordens reaktionen A -->P er koncentrationen af A til tiden 0 lig med 0,5 mM. Efter 2 sekunder er den 0,25 mM. Hvad vil den være efter 5 sekunder?

Altså ved jeg at:

[A]0 = 0,5mM = 0,0005M

[A]2 = 0,25mM = 0,00025M

Jeg bruger formlen : [A]=[A]0 ·e-kt

For at finde k, tager jeg ln[A]0 = -7,600902 og ln[A]2 = -8,294049 og plotter ind i exel hvor jeg har

t (0 og 2) i x-aksen og ln[A] i y-aksen. tegner tendens linjen og får det til y=1,354x+2, hvor 1,354 skule være min k værdi.

Hvad vil den være efter 5 sekunder? Her får jeg:

[A]=[A]0 ·e-kt  = 0,0005M · e(-1,354·5) = 0,0000005738

Men facit siger : 8,84 ·105 M

Nogen der kan hjælpe mig her?


Svar #1
23. september 2013 af Phenix (Slettet)

Never mind, fandt fejlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2015 af nadiaChristensen (Slettet)

Jeg sidder fast i den samme problem, har gjort præcis det du gør men får en forkert resultat hvorfor?


Skriv et svar til: Enzym kinetik- 1-ordens reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.