Fysik

Mekanisk energi

31. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)
hej, jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave

En bold på 60 g kastes lodret op i vejret med hastigheden 25m/s.

A) Hvor højt kommer bolden?

En anden bold på 30 g kastes lodret op med samme hastighed på 25m/s.

B) Hvor højt kommer denne bold op?

C) Med hvilken hastighed rammer bolden jorden igen?

er der nogle som kan hjælpe, eller evt bare give en formel til mig. ppå forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Benyt følgende fomler:
Ekin = m*g*h
Epot = 0,5*m*v^2
s = 0,5*g*t^2
v = g*t
Skriv igen, hvis det ikke er svar nok.

Svar #2
31. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

#1 jeg forstår ikke rigtigt formlerne. hvad skal jeg gøre med dem? isolere h?

Svar #3
31. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

nogen der kan hjælpe?

Kinetiske energi:

h = g * m

h = 9,82 * 0,060

h = 5,892 m?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

De to her er nok essentielle:

s = 0,5*g*t^2
v = g*t <=> t=v/g

Svar #5
31. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

#4 hmm ok, tak

Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.