Matematik

Hjælp til at finde MRS

24. september 2013 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg får følgende 2 nyttefunktioner givet i en opgave:

u(x1,x2) = x1·x2 samt w(x1,x2) = x11/3·x21/3

Og jeg skal udregne MRS. Jeg ved, at MRS udregnes således

=-Δx2/Δx1

Men jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre her? Hvilken forskel (læs: Δ) er det jeg skal finde?

Håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er MRS en forkortelse for? Hvilket emne hører dette under?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

   MRS - Marginal Rate of Substitution  

   http://www.econ.ku.dk/markeprand/Teaching/%C3%98kintro/slideshow3.pdf

 


Svar #3
24. september 2013 af Jesper1991

Ja, lige præcis. Det står for Marginal Rate of Substitution. Men er stadig lidt i tvivl om hvordan jeg beregner det i ovenstående eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2013 af FanofArt (Slettet)

Benyt følgende:

MRSxy = MUx/MUy

Hvor MUx = ∂U/∂x :)


Svar #5
25. september 2013 af Jesper1991

Okay, mange tak for hjælpen, FanofArt :-)


Skriv et svar til: Hjælp til at finde MRS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.