Matematik

finde skæringspunkt for to funktioner

25. september 2013 af Aleksiya (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg er kørt fast i en opgave, hvor jeg skal findeskæringspunktet for to funktioner:

et teleselskabsælger et abbonement. det koster 30 kr per måned, med en minutpris på 0,85 kr.

y=0,85x+30

et andet teleselskab sælger abbonemnet til 0,99 kr per minut.

y=0,99x

jeg har sat dem lig hindanden.

0,85x+30=0,99x

efter det har jeg gjort følgende:

0,85x+30-0,85x=0,99x-0,85x

er det rigtigt, og i så fald:

30=0,14x

herefter er jeg lost, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

nogle der kan hjælpe...


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2013 af Hr. Kræmer (Slettet)

Prøv at isolere x, så du ved hvilket punkt på x-aksen du skal lede efter for at finde ud af hvor de skærer hinanden der (divider med 0.14 på hver side).
Derefter kan du indsætte denne værdi for x i en af dine ligninger for at finde en værdi y for skæringspunktet.
Og vupti!


Svar #2
25. september 2013 af Aleksiya (Slettet)

mange tak for hjælpen.

PROBLEM SOLVED


Skriv et svar til: finde skæringspunkt for to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.