Matematik
Populations vækst
31. oktober 2005 af
anja_0 (Slettet)
En populations vækst kan beskrives ved differentialligningen
dN/dt = 0,5N(1-0,00002N)
hvor N(t) er antallet af individer til tiden t, der måles i uger. Til tidspunktet t0 er antallet af individer 2000, dvs. N(t0)=2000
a) Bestem væksthastigheden til tidspunktet t0.
b)Angiv den øvre grænse for populationens størrelse.
c) Bestem en forskrift for N, når N(0)= 1000.
d) Beregn det tidspunkt t, fra hvilket N(t)>=40000
-------------------------------------------
a) er det sådan man skal opskrive ligningen for at bestemme t0?
2000 = 0,5N(1-0,00002N)
Er der nogle, der kan hjælpe mig med hele opgaven..?
har lidt svært ved opgaven....
dN/dt = 0,5N(1-0,00002N)
hvor N(t) er antallet af individer til tiden t, der måles i uger. Til tidspunktet t0 er antallet af individer 2000, dvs. N(t0)=2000
a) Bestem væksthastigheden til tidspunktet t0.
b)Angiv den øvre grænse for populationens størrelse.
c) Bestem en forskrift for N, når N(0)= 1000.
d) Beregn det tidspunkt t, fra hvilket N(t)>=40000
-------------------------------------------
a) er det sådan man skal opskrive ligningen for at bestemme t0?
2000 = 0,5N(1-0,00002N)
Er der nogle, der kan hjælpe mig med hele opgaven..?
har lidt svært ved opgaven....
Skriv et svar til: Populations vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
