Matematik

Reducer udtryk 3x+7-(3x-7)

27. september 2013 af ClaraHerbøl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg skal reducere tre af sådan nogen her udtryk: 3x+7-(3x-7), men jeg ved ikke hvordan.

Forklar gerne meget grundigt :-)) 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af mathon

…hæv minusparentesen rigtigt, som du vel lærte i folkeskolen.


Svar #2
27. september 2013 af ClaraHerbøl (Slettet)

Nej det lærte jeg ikke, for jeg havde en rigtig dårlig folkeskole og en rigtig dårlig lærer!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af Stats

3x + 7 - (3x - 7) = 3x + 7 - 3x + 7 = 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2013 af abmenzel (Slettet)

3x + 7 - (3x - 7)
= 3x + 7 - 3x + 7
= 3x - 3x + 7 + 7
= 14

Da det er en minusparentes, ændres fortegnene: +3x -> -3x | -7 -> 7

 


Skriv et svar til: Reducer udtryk 3x+7-(3x-7)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.