Kemi
Udledning af formler indenfor reaktionskinetik
27. september 2013 af
Rasmuslarsenjylland (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Nogen, som kan fortælle mig, hvor jeg kan finde udledningen af t_1/2, reaktionshastigheden og k for en 0-2. ordens reaktion? :) Gerne n´te også :)
Skriv et svar til: Udledning af formler indenfor reaktionskinetik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![[A]=-kt+[A]_0](https://media.studieportalen.dk/images/equations/11f4PXIuIQK9_hechF9T9g==.gif)
![\\ \frac{1}{2}[A]_0=-kt_{1/2}+[A]_0 \\ \\ \Leftrightarrow -kt_{1/2}=\frac{1}{2}[A]_0-[A]_0 \\ \\ \Leftrightarrow kt_{1/2} =\frac{1}{2}[A]_0 \\ \\ \Leftrightarrow t_{1/2} =\frac{[A]_0}{2k}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/ww0Ej0USVazOYwhSB89F1Q==.gif)
![\ln [A]=-kt +\ln [A]_0](https://media.studieportalen.dk/images/equations/OsU9R-4ZSjDbtjZdJac0KQ==.gif)
![\\ \ln \left ( \frac{1}{2}[A]_0 \right )=-kt _{1/2}+\ln [A]_0 \\ \\ \Leftrightarrow -\ln 2 = -kt_{1/2} \\ \\ \Leftrightarrow t_{1/2} =\frac{\ln 2}{k}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/_kW1FC7C-RJ6vTlqH9mCDA==.gif)
![\frac{1}{[A]}=kt+ \frac{1}{[A]_0}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/SDM-mZhV3petoTCfcZdWuA==.gif)
![\\ \frac{1}{\frac{1}{2}[A]_0}=kt_{1/2}+ \frac{1}{[A]_0} \\ \\ \Leftrightarrow t_{1/2}=\frac{1}{[A]_0k}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/Aj97Ld1lhZIyn3_zuqJL2w==.gif)