Matematik

Cirkel

30. september 2013 af 123434 (Slettet)

En cirkel har et areal på 1615m^2

I målestok 1:1000 har cirklen et areal på 161,5cm^2

Så dens radius må være √161,5cm/3,14=ca 7,2cm^2

Er det korrekt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er vist ikke korrekt.

Arealet af cirklen er A = 1615 m2 = 1615·10000 cm2

Tegnet i målestoksforholdet er cirklens areal da

A1 = 1615·10000 / (10002) cm2 = 16,15 cm2 , så radius på tegningen er

r = [ 16,15 cm2 / π ]1/2 = 2,27 cm

Som kontrol kan man jo beregne radius i den store cirkel og skalere den ned bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2013 af mette48 (Slettet)

En cirkel har et areal på 1615m2

I målestok 1:1000 har cirklen et areal på 1615*1002/10002cm2 = 16,15 cm2

Radius for den tegnede cirkel bliver √(16,15/3,14) cm =2,2 cm


Svar #3
30. september 2013 af 123434 (Slettet)

Tusind tak. Det hjalp. 


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.