Fysik

volt til joule

30. september 2013 af zquu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg er ved at beregne en elektrons energi. I et røntgenrør bombarderes anoden med elektroner, der er accelereret gennem et spændingsfald på 100.000 V
For at beregne elektronens energi så skal jeg have de 100.000 V om til joule - men hvordan gøres dette?
 

På forhånd tak.
- beck2806


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af mathon

 
                E = q • U = (1,602·10-19 C) • (105 J/C) = 1,602·10-14 J

.

...............
enheden
                  V = J/C


Svar #2
30. september 2013 af zquu (Slettet)

Ah okay, selvfølgelig! Mange tak


Skriv et svar til: volt til joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.