Matematik

Ligning med R

02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der vil hjælpe mig med dette? :)

Løs med hensyn til R ligningen, så der forekommer højst en brøkstreg i facit.

1/R = 1/R1 + 1/R2


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af mathon

                                         R1 • R2
                                  R = ----------
                                         R1 + R2

                        


Svar #2
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Hvordan kan man bare sige det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af SuneChr

Højre side af lighedstegnet:

1)   Forlæng 1/R1 med R2  og forlæng 1/R2 med R1
2)   Stil højresiden på fælles brøkstreg
3)   Vend brøken om, for at få R .


Svar #4
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Kan du ikke vise det med sammen tidig du skiver det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af mathon


               1       1     1
              --- =  --- + ---                             brøkerne på højre side skaffes fællesnævneren R1·R2
               R     R1    R2

               1        R2        R1         R1+R2
              --- =  ------- + -------   = ---------                       
               R     R1·R2   R1·R2      R1·R2

.

Når to brøker er identiske,
er de omvendte brøker også identiske:

                     R1•R2
             R = ----------
                    R1+R2


              


Svar #6
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Okay, men hvordan forsvinder 1-tallet over det føreste R?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2013 af SuneChr

Genlæs # 5  til sidst.
Vi har også, når der ganges over kors:

Isolér R og overbevis dig om rigtigheden af # 5 .


Skriv et svar til: Ligning med R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.