Kemi

SO4 2- Hvorfor negativ?

02. oktober 2013 af kapper1764 (Slettet)

Hej Alle

Ville bare høre om nogen ved, hvorfor sulfat er negativt ladet - af natur? 

SO4-2 

Mvh. Kasper :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Den har vel optaget 2 elektroner?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af mathon


                                         H2SO4                                               SO42-

         protoner:              2·1+16+4·8 = 50                                   48
         elektroner            2 + 16 + 32 = 50                                    50        dvs et overskud på 2 negative EL

...................

      EL = elementarladninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af mathon

…når to protoner er afgivet.


Skriv et svar til: SO4 2- Hvorfor negativ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.