Matematik

Eksponentiel funktioner

03. oktober 2013 af SørenPpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Jeg har fået stillet denne opgave;

Tre eksponentialfunktioner f¸ g og h er givet ved

f(x) = 2^x

g(x) = 3^x

h(x) = f(x)/g(x)

Bestem fremskrivningsfaktoren for funktionen h.

Hvordan skal den løses?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af PeterValberg

h(x) = f(x)/g(x) = 2x/3x

benyt potensregnereglen:

(a/b)n = an/bn

så skulle det give sig selv :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. oktober 2013 af SørenPpp (Slettet)

Ja, så den hedder (3/2)^x = 3^x/2^x

ikke? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2013 af PeterValberg

hvilket vil sige at fremskrivningsfaktoren er 3/2 = 1,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2014 af hioghi (Slettet)

Nu sidder jeg med den samme opgave, men forstår ikke, hvordan i går fra 2x/3x til 3x/2?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af PeterValberg

Nej, #2 har skrevet forkert og jeg overså det i #3

det er (2/3)x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2014 af Frejagr (Slettet)

Omvendt. Ifølge opgaveformuleringen er det g(x) over f(x). 

Så det er (3/2)x


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Da ikke ifølge opgaveformuleringen i #0.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.