Matematik

integration ved sub.

03. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Hej allesammen. Jeg er i gang med at løse nogle opgaver. Men jeg har simpelthen svært  ved de opgaver med NTEGRATION VED SUBSTITUTION. Jeg har prøvet at regne 4-5 opgaver af dem men jeg har virkelig svært ved det, er der ikke nogle som kan komme med gode forklaringer eller bare regler på hvordna jeg kan løse disse slags opgaver nemt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon

du har, når F(g(x)) er en stamfunktion til f(g(x))

                     (F(g(x))) '  =  f(g(x))•g'(x)
hvoraf     
                   abf(g(x))•g'(x) dx = F(g(b)) - F(g(a)) = F(β) - F(α) = αβf(u)•du      med u = g(x)

dvs
                  abf(g(x))•g'(x) dx = αβf(u)•du      med   u = g(x)  og  du = g'(x)dx    α = g(a)    β = g(b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af mathon

Kom med én af dine opgaver.


Svar #3
03. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

J#2

Tak mathon jeg har to opgave her:

∫(2x-1)6 dx

∫2x*(x2+1)5dx <--- jeg får den til 1/6 x6

Jeg vil virkelig gerne være god til det her ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2013 af mathon

          ∫(2x-1)6dx
                              sæt u = 2x-1   og dermed   (1/2)du = dx

          ∫(2x-1)6dx  =  (1/2) • ∫u6du  =  (1/2) • (1/7)u7 + k  =  (1/14)•(2x-1)7 + k


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2013 af mathon

       ∫2x•(x2+1)5dx   =   ∫(x2+1)5•(2x•dx)

                                                                    sæt u =  x2+1   og dermed   du = 2xdx

       ∫(x2+1)5•(2x•dx)  =  ∫u5•du =  (1/6)•u6 + k  =  (1/6)•(x2+1)6 + k


Skriv et svar til: integration ved sub.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.