Kemi

Den maksimale koncentration af ecstasy, der har været i personens blod.

03. oktober 2013 af Penjen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg håber der er én derude, som er villig til at hjælpe! :-)

En person indtager en ecstasypille, og efter to timer er koncentrationen af ecstacy i blo- det maksimal. Herefter nedbrydes stoffet ved en 1. ordens reaktion med en halveringstid på 8 timer. Personens blod testes 13 timer efter, at den maksimale koncentration af ecstacy i blodet er nået, og man finder en koncentration af ecstasy på 75 !g/L. 

__________________________________________________________________________________________

Beregner den maksimale koncentration af ecstasy har været i personens blod:

Jeg har brugt min viden omkring 1. ordens reaktion til at finde k:

T1/2 = ln(2)/k        Vores halveringstid T1/2 er på 8 timer. Og vi kan omskrive den til:

k = ln(2)/8 = 0,0866       Har fundet hastighedskonstanten. Jeg kender formlen for 1. ordens reaktion og bestemmer den aktuelle koncentration [A]0.

[A] = [A]0 · e^(-k·t) 

[A] = [A]0 · e^(-0,0866·8) 

[A]0 - Hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon


                  [A]t = [A]o•((1/2)1/T1/2)t = [A]o•0,917004t    

                  [A]t = [A]o•0,917004t   gennem (13;75)

                  75 = [A]o•0,91700413

                  [A]o = 75 / 0,91700413 = 231,332       

Du har så
                  [A]t = 231,332 • 0,917004t    


Svar #2
03. oktober 2013 af Penjen (Slettet)

Hej Mathon. Det er simpelthen ikke for at spolere din aften, men jeg forstår ikke helt dine trin.

1. [A]t = Koncentrationen af stof til tiden?

2. Du opløfter i parentes 1/T 1/T. Er det noget jeg skal taste ind, eller hvordan fungerer det?

3. Fra 231,332 • 0,917004t hvordan kommer man til koncentrationen?


Svar #3
03. oktober 2013 af Penjen (Slettet)

#1


Svar #4
03. oktober 2013 af Penjen (Slettet)

[A]0 er start værdi = 75 µg/L

[A] = [A]0 · e-k·t

[A]0 = 75 µg/L-??^-0,0866·13 timer = 231.332 µg/L

Har fundet ud af det. Mange tak.


Skriv et svar til: Den maksimale koncentration af ecstasy, der har været i personens blod.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.