Matematik

et hus skal være 10m længere end det bredt

03. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: B-niveau

husets areal skal være 119m2

a) opstil en ligning til bestemmelse af husets bredde

b) hvor bredt skal huset være?

                                                                                                                                                       

Jeg tænker det ser nogenlunde således ud: 

x+10=119

tror dog ikke det er sådan, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af timmeG (Slettet)

x*(x+10)=119


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2013 af SuneChr

# 0
x·(x + 10)  =  119    hvor x er bredden af huset.
Løs ligningen og forkast den negative løsning.


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. oktober 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af timmeG (Slettet)

Du kan se det bliver til en andengradsligning: x^2+10x - 119 = 0

hvor x = 7 V x = -17, se bort for den andet, ergo er resultatet i b) 7


Svar #5
03. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

spank you guys


Skriv et svar til: et hus skal være 10m længere end det bredt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.