Matematik

Funktioner

05. oktober 2013 af magge555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Om en lineær funktion f(x) = a*x + b oplyses, at grafen går gennem punkterne P(-3.5, -2) og Q(6.5, 3).

a) Bestem regneforskriften for f(x) ved brug af topunktsformlen for a.

Jeg kan virkelig ikke finde ud af den her opgave, nogen der kan forklare den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af mathon

…skriv topunktsformlen for a for at vise, at du kender den.


Svar #2
05. oktober 2013 af magge555 (Slettet)

Ser det her rigtigt ud?

3+2/6.5+3.5 --> 0.5=a

−2-0.5*−3.5 --> −0.25

f1(x)=0.5*x+−0.25


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af mathon

med de nødvendige parenteser:
                y2 - y1
         a = ---------  =  (y2 - y1) / (x2 - x1)  =  (3 - (-2)) / (6,5 - (-3,5))  =(5/10) = (1/2)
               x2 - x1

        f(x) = (1/2)x - (1/4)


Svar #4
05. oktober 2013 af magge555 (Slettet)

Super, tak!


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.