Matematik

2. grads polynomier

05. oktober 2013 af xoxo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

Kig på faktorisering. Foklar hvor der altid gælder følgende:

b= -a(x1+x2) og c = a(x1*2

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af mathon

det gælder kun når
d = b2 - 4ac > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af mathon

dvs for a ≠ 0:
 
          y = a(x2 + (b/a)x + (c/a))  =  a(x-x1)•(x-x2) = a(x2- x2x - x1x + x1x2) =  a(x2+ (-(x1+x2))x + x1x2) =

                                                                                                                      a(x2+ (b/a)x + (c/a))

           


Svar #4
05. oktober 2013 af xoxo123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! ;-)

Skriv et svar til: 2. grads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.