Matematik

Permutations periode

05. oktober 2013 af dhan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man en permutations periode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af peter lind

Hvad mener du med en permutationsperiode ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med en permutations periode?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af jensimone (Slettet)

Min opgave lyder: Find σ's periode (orden). 
Hvor σ er en permutation. 
Det lyder som den samme opgave. Jeg vil også gerne vide hvordan man finder den. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2013 af peter lind

Du kan bruge definitionen foretag ombytning af 2 par indtil du har permutationen 1 2 3     n eller omvendt. Tæl sp hvor mange gange du har lavet sådanne parvise permutationer


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2013 af jensimone (Slettet)

Kan det så passe, at permutationen (4,3,5,1,2,6) har perioden 3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2013 af peter lind

 Jeg ikke se. hvordan du kan få det. Hvilken 3 permutationer skulle det være ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2013 af jensimone (Slettet)

Okay, nej.
Altså hvis σ = (4,3,5,1,2,6) er en permutation af A = {1,2,3,4,5,6}, så skal vi finde det n, så σn = 1A , eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2013 af peter lind

Så er det du har lært om permutationens orden noget andet end  det jeg har lært. Navnet periode passer meget bedre til den definition, som du anvender


Skriv et svar til: Permutations periode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.