Kemi

Tegn et bjerrumdiagram

06. oktober 2013 af fubuking (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 pks værdier for oxalsyre . Pks1=1,23 & pks2=4,19 jeg skal ud for disse 2 tegne et Bjerrumdiagram, problemet er at jeg aldrig har gjort det i hånden. Hvordan er det lige man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

når x er syrebrøken   og   0 < x < 1:
 

                                               pH(x) = pKs + log((1-x)/x)
                        eller
                                               x(pH) = (1 + 10pH-pKs)-1

                     


Skriv et svar til: Tegn et bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.