Matematik

sæt uden for parentes

06. oktober 2013 af Julie589 (Slettet)

Hey alle !

Nogen som kunne hjælpe med at sætte uden for parentes :) ? 

har problemmer med følgende: 

1) 3c² - 12ca

2) 8a² - 42a

3) 24bc – 6c²d

-9xb + 6a

Tak ! 
  


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af oppenede

Har du prøvet at læse i din bog om, hvordan man skal gøre det?


Svar #2
06. oktober 2013 af Julie589 (Slettet)

Jaer, men føler ikke rigtig at jeg har styr på det :( ? kan du hjælpe med fremgangs metoden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af mathon

1)
              3c² - 12ca  =  3c•c  -  3c•4a  = 3c(c - 4a)


Svar #4
06. oktober 2013 af Julie589 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen !

Lyder den næste så ikke 

8a² - 42a =

8*a*a - 42a

8*a*a - 7a *6 ? =DDD


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2013 af oppenede

Når du gør tallene mindre skal du bruge et tal der både går op i 8 og 42. Dvs 2:

2*4*a*a - 2*21*a =2*a*(4*a-21)


Svar #6
06. oktober 2013 af Julie589 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. oktober 2013 af mathon

3) 
           24bc – 6c²d  =  6c•4b  -  6c•cd  =  ?(?-?)


Svar #8
06. oktober 2013 af Julie589 (Slettet)

Burde den næste så ikke lyde:

                            3 går op i begge,

24bc – 6c²d

8*3*bc-3*2*c*c*d 

3(8bc-2*c*c*d) 

3(8bc - 2c2d)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2013 af oppenede

2 går derefter op i 2 og 8


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2013 af mathon

#8

            …men det gør 6c - som er største fælles divisor - også.


Svar #11
06. oktober 2013 af Julie589 (Slettet)

Mathhon, bør den ikke lyde som   følgende :
 

24bc - 6c2d

6c * 4b - 6c*cd 

6c (4b - cd) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

11#

Jo, det er jeg ret sikker på. 


Skriv et svar til: sæt uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.