Matematik

areal

06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Hej. Jeg har en opgave jeg ikke kan komme videre med. HVordan finder jeg mine grænseværdier? og det er MED hjælpemidler :) ?

Opgaven er vedhæftet

Mit bud er at man skal solve på lommeregneren

solve(−x^(3)-3*x^(2)+x-3=0,x) = x=−3.52510

Det giver ikke rigtig mening? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af oppenede

Hvis du må bruge hjælpemidler skal du solve de tre rødder, og tag integralet af f(x) mellem de to numerisk laveste. Da hele det skraverede området er under første aksen kan du bare gange integralet med -1 for at få resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Ved solve(0 = −x3 + 3x2 + x - 3,x) haves x = −1 or x = 1 or x = 3, og ikke -3,52510. Opstil da det bestemte integral for de passende grænseværdier.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af peter lind

Du skal finde skæringen med x aksen og det betyder at du skal løse ligningen f(x) = 0. Der er 3 løsninger. kald de 2 mindste for a og b.

Arealet findes så som -∫abf(x)dx


Svar #4
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

#2
 

Jeg får den slet ikke til det der :/ Kan i komme med en nemmere forklaring. jeg har nemlig ikke helt forstået det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af oppenede

#4 Hvis ikke du kan få solve til at give det rigtige, kan du bare sætte -1, 1 og 3 ind på x og se at du får 0. Du ved der er tre løsninger i 3-gradspolynomier, og du har derfor fundet samtlige.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Det er korrekt, at grænseværdierne findes - som du selv foreslår - ved at løse ligningen f(x) = 0. Du har imidlertid fået et forkert resultat, se #2.

Vælg derefter de passende grænseværdier og oplstil det bestemte integral.


Svar #7
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

#6
 

Ja men jeg får nemlig ikke det samme som #2. Ellers kan jeg godt komme videre derfra.. Oppenede hvorfor sætte -1, 1 og 3 ind på x ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Er du sikker på, at du har skrevet ligningen ind korrekt?

f(x) = 0 =  -x3 + 3x2 + x - 3, der ved solve(0 = −x3 + 3x2 + x - 3,x) har x = −1 or x = 1 or x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2013 af oppenede

#7 Du har skrevet ligningen forkert i solve kommandoen...


Svar #10
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Nååååår ja :D du får jeg x=−1 or x=1 or x=3 :) tak for hjælpen :)


Svar #11
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

a = 1 og b = -1 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. oktober 2013 af peter lind

Ja eller snarere ved ombytning af 1 og -1


Svar #13
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Yes yes :) tak 


Svar #14
06. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg får den til - 4 ? :)


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.