Matematik

hurtig hjælp - tak

07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

uploadet et billede i #1


Svar #1
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv funktionen ordentligt med eksponent

f(x) = x3 - x .

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 1 . man skal således beregne f(1) og f '(1) , og f(1) er allerede beregnet for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af hesch (Slettet)

f(x) = x3 -  x

Find f ' ( 1 )  = a

Tangenten kan nu skrives på formen: g( x ) = ax + b  og du ved, at g( 1 ) = 0


Svar #4
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

y = f ' (1) * (x - 1) + f(1) - ? slet ikke sikker


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Beregn nu f(1) og f '(1) og indsæt i ligningen.


Svar #6
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

#3

så hedder den formel: g(1) = a * 1 + b - ? hvis ikke, må du gerne forklare det til mig, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Bestem den afledede funktion f '(x) og beregn så talværdien f '(1) og indsæt i tangentligningen. tangentligningen er skrevet i #2, og du har selv omskrevet den i #4 med x0 = 1 . Beregn nu f(1) og f '(1) og gør tangentligningen færdig.


Svar #8
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

Det lyder dumt, men hvordan beregner jeg f(1) og f'(1) - ? føler mig dum..


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man beregner f(1) ved at indsætte x = 1 i forskriften for funktionen f(x). Tilsvarende beregner man f '(1) ved at indsætte x = 1 i forskriften for den afledede funktion f '(x) .


Svar #10
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

f(x) = x3 - x  <=> f(1) = 13 - 1 - ? det er så for f(1) ? 


Svar #11
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

og f ' (1) = 13-1 - 1  <=> f'(1) = 12-1 er det så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det skal jo regnes færdigt. I øvrigt er talværdien f(1) oplyst i opgaven.

#11

Start med at beregne forskriften for f '(x) og indsæt så x = 1 i forskriften.


Svar #13
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

#12 så ved f(1) får jeg det til f(1)=13-1 --> f(1)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt. Det stemmer jo også godt med, at man betragter tangenten til grafen i punktet (1 , 0) .


Svar #15
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

så det var for f(1), men hvordan finder jeg så f '(1)?  

er det så: f'(1) = 13-1-1, som jeg så skal regne ud? ( hvis det er så bliver mit svar f'(1) = 13-1 - 1 ? f'(1) = 0)


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er forklaret flere gange ovenfor, #9, #12, og det gentages her:

Start med at beregne forskriften for f '(x) og indsæt så x = 1 i forskriften. 

Og nej, dit forslag er ikke korrekt.


Svar #17
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

Så forstår jeg det ikke rigtigt.. Hvordan beregner jeg forskriften for f ' (x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man beregner forskriften for den afledede funktion f '(x) ved at differentiere funktionen f(x) .


Svar #19
07. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

er det så ved hjælp af tretrinsreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det burde ikke være nødvendigt, hvis man kender den generelle regel for differentiation af en potens.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.