Matematik

Forskriften for en lineær funktion. Hjælp!

08. oktober 2013 af tubbe2210 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa mangler jeres Hjælp :) 

Har en opgave som jeg ikke kan få løst.  Opgaven lyder:

Forklar hvordan forskriften for en lineær funktion bestemmes ud fra 2 punkter. punkterne benævnes henholdsvis (x1,y1) og (x2,y2

Please hjælp, På forhånd tak

-Tobias :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Forskriften:
f(x)=a*x+b

Beregning af a og b ud fra fra to punkter:

a=frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

b=y_1-a*x_1


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2013 af mathon

For alle skrå, rette linjer gælder
 

                           a = (y2-y1) / (x2-x1)     hvor    x1 ≠ x2

samt
                          y - y1 = a(x-x1)
hvoraf
                          y = ax + (y1 - a•x1)



                            
 


Svar #3
08. oktober 2013 af tubbe2210 (Slettet)

Wow! tusinde tak for de hurtige svar! Har virkelig hjulpet :-)


Skriv et svar til: Forskriften for en lineær funktion. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.