Matematik

At løse et ligningssystem

09. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man et ligningssystem?

2x + y = 6         og        2x – 4y = -2

Og der er to ligninger i samme opgave. Altså, der må være en sammehæng mellem dem.

Hvad gør jeg?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man søger talpar (x,y) , der opfylder begge ligninger.

Træk ligning 2 fra ligning 1 og l8s den resulterende ligning i y . Indsæt den fundne værdi for y i den første ligning og bestem x.


Svar #2
09. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Hvad giver det?

2x + y = 6         og        2x – 4y = -2

2x - 2x= 0x          -4y - y = -5y          -2 - 6 = -8

-5y - 8

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. oktober 2013 af PeterValberg

To ligninger med to ubekendte [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

2x+y=6

2x-4y=-2

2x+y-(2x-4y)=6-2

2x+y-2x+4y=8

5y=8

y=1,6

2x+1,6=6

2x=4,4

x=2,2


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2013 af mathon


                I:      2x + y = 6   
               II:      2x - 4y = -2                               træk II fra I

                             5y = 8
                             y = 1,6   som indsat i   I:      2x + y = 6
 giver
                             2x + 1,6 = 6

                             x + 0,8 = 3

                             x = 2,2


Svar #6
09. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#6

        II:      2x - 4y = -2                               træk II fra I

                             5y = 8
                             y = 1,6   som indsat i   I:      2x + y = 6
 giver
                             2x + 1,6 = 6

                             x + 0,8 = 3

                             x = 2,2

Hvordan har du fået den til "x + 0,8 = 3"?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2013 af LeonhardEuler

#6 Man dividere med 2 i alle led.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2013 af LeonhardEuler

Alternativ:

2x + 1,6 = 6

2x = 4,4

x = 2,2


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

I:   2x + y = 6
II:  2x - 4y = -2

Træk II fra I

2x + y - (2x - 4y) = 6 - (-2)

2x + y - 2x + 4y = 6 + 2

5y = 8

y = 8 / 5 = 1,6

Indsæt y i en af ligningerne.

2x + y = 6

2x + 8 / 5 = 6

2x = 6 - 8 / 5 = 30 / 5 - 8 / 5 = 22 / 5

x = 22 / (5 • 2) = 22 / 10 = 11 / 5 = 2,2


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

... netop som det blev skitseret i #1 og gennemregnet i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

#10 Og dog lidt anderledes...

Skriv et svar til: At løse et ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.