Matematik

Kurtosis i R

11. oktober 2013 af camilla_jensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

I går havde jeg nogle problemer med en udregning - og jeg har stadig ikke fået det løst.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1392970

Jeg har følgende data

10 10 11 12 12 13 14 15 15 15 16 18 19

og skal så beregne kurtosis og skævhed - men jeg kan ikke få det til at passe. Det er nok min R-kode der er noget galt med. Jeg ved, at kurtosis skal give -0,68 og skævheden er 0,31. Jeg bliver dog ved med at få en skævhed på 0,27. Jeg håber nogen kan hjælpe mig.

##############

x=c(10,10,11,12,12,13,14,15,15,15,16,18,19)
x
gns=mean(x)

u=rep(0,13)
u

for(i in 1:13){
u[i]=(x[i]-gns)^2
}
s2=sum(u)/13
s2

s=sqrt(s2)
s


o=rep(0,13)
o
for(i in 1:13){
o[i]=(x[i]-gns)^3
}
(sum(o)/13)/s^3


######################

Mvh

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2013 af skyri (Slettet)

Hvis x er en sample så har du brug for at vægte den estimerede skævhed g1 for at gøre estimatet unbiased. Wiki foreslår at benytte

                             

der også gerne skulle give det resultat du søger.

I øvrigt, hvorfor bruger du ikke bare funktionen skewness fra moments pakken?

Hvis du selv vil implementere funktionen havde det været nemmere at bruge vektoriseret kode i stedet for de for-løkker.

x <- c(10,10,11,12,12,13,14,15,15,15,16,18,19)
n <- length(x)
g1 <- 1/n*sum((x-mean(x))^3) / (1/n*sum((x-mean(x))^2))^(3/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg får også en skævhed på 0,273 og en kurtosis på -0,879 med det viste datasæt.

Med korrektionsfaktoren i #1 fås facitlistens resultat.


Svar #3
15. oktober 2013 af camilla_jensen (Slettet)

Ja nu får jeg også det rigtige, men jeg forstår stadig ikke hvad der er i vejen med min  R-kode?

Men tusind tak for hjælpen til jer begge :)


Skriv et svar til: Kurtosis i R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.