Kemi

Hvordan regner man pH af en syre væske?

11. oktober 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber nogen kan svar mig 

Hvordan regner man pH af en syre væske?

Gærne med eksempel 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du må da kunne finde svarene på de fleste af dine sidste spørgsmål i kemi ved at kigge i din bog.

Se evt.

http://da.wikipedia.org/wiki/Syre

http://da.wikipedia.org/wiki/PH


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2013 af mathon

Det afhænger af pKs-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2013 af mathon

pKs < -1,7
                                                  pH = -log(cs)

-1,7 < pKs < 4
                                                                    -10-pKs + √(10-2pKs +  4•10-pKs•cs)
                                                  pH = -log ( --------------------------------------------- )
                                                                                               2

pKs > 4

                                                  pH = (1/2)•(pKs - log(cs))

       

                                                                         


Skriv et svar til: Hvordan regner man pH af en syre væske?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.