Kemi

reaktioner og syrestyrkekonstanter

13. oktober 2013 af fubuking (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder

Opskriv reaktionerne der hører til første syrestyrkekonstant for hhv. [Fe(H2O)6]2+ og [Fe(H2O)6]3+. Angiv syrestyrkekonstanterne.

Her er syrestyrkekonstanterne for begge stoffer 

[Fe(H2O)6]2+=6

[Fe(H2O)6]3+=2,19


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2013 af mathon


                 [Fe(H2O)6]2+ (aq)   +   H2O (l)   <--->    [Fe(H2O)5OH]+ (aq)   +   H3O+ (aq)

.

                 [Fe(H2O)6]3+ (aq)   +   H2O (l)   <--->    [Fe(H2O)5OH]2+ (aq)   +   H3O+ (aq)


Svar #2
13. oktober 2013 af fubuking (Slettet)

okay, det forstår jeg men hvorfor skal man så bruge syrestyrkekonstanterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af mathon

ligevægtsbrøkerne giver dig

                                                [  [Fe(H2O)5OH]+ ] • [H3O+]
                                                ------------------------------------ = 6
                                                       [  [Fe(H2O)6]2+ ]

.

                                                [  [Fe(H2O)5OH]2+ ] • [H3O+]
                                                ------------------------------------ = 2,19
                                                       [  [Fe(H2O)6]3+ ]


Skriv et svar til: reaktioner og syrestyrkekonstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.