Matematik

Michaelis-menten funktion

15. oktober 2013 af Parq

Hej jeg sidder med en rigtig dum opgave og sidder fast,

Produktion af en type ost foregår ved anvendelse af et enzym (samt nogle andre ingredienser, som vi ser bort fra). Man er kommet frem til, at der ved anvendelse af x kg af enzymet produceres

P(x) = ax / x + b

kg ost, hvor a og b er positive parametre

Det oplyses, at der ved anvendelse af 6 kg enzym produceres 5 kg ost, samt at der vedanvendelse af meget store mængder enzym produceres 10 kg ost. Bestem a og b.

jeg har gjort følgende: y'(x) = a + x + b - ax * 1 / (x+ b)^2 = a + x + b - ax /(x+b)^2
Og konkluderet af y'(x)>0 og dermed er y(x) voksende. Da vi har at y(x)-> a går x-> ∞ dvs.

I et eksempel fra bogen hvor man har funktionen y(t) = Kt / t + t0, er det sidste trin, efter de trin jeg er gået igennem:
y(t0) = Kt0 / t0 + to = K/2

Her går jeg i stå. jeg ved at mit "K"= a, så efter min opgave vil der stå a * x / x + b = a / 2 ... hvad nu?? :S
 


Svar #1
15. oktober 2013 af Parq

OKay jeg har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Michaelis-menten funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.