Kemi

Hvordan finder jeg den aktuelle koncentration?

03. november 2005 af anne3299 (Slettet)
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende: Jeg har en 250 mL målekolbe og deri kommer 1,75 g NaHCO3 (s) og 0,484 g NaOH (s). hvordan finder jeg den aktuelle koncentration af Na+?? Jeg ved godt jeg bruger formlen [A] = n(A)/V... men hvordan finder jeg n(NA+)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

n(Na+) er - i dette tilfælde - lig med n(NaCl)

I et tilfælde som K2CO3 er n(K+) = 2*n(K2CO3), fordi der netop er 2 gange K2CO3's koefficient.

Håber det var svar nok ;)

Svar #2
03. november 2005 af anne3299 (Slettet)

Nej det forstår jeg ikke lige hvordan kan det blive n(NaCl) hvor komme det pludselig fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Det er sådan set bare den reelle koncentrationen af stofferne.

[NaCl]=0, fordi der er ikke længere NaCl i vandet, men Na+ og Cl-.

Disse koefficienter er lig med NaCl's, nemlig 1 (1 NaCl --> 1 Na+ + 1 Cl-)

Derfor er n[Na+]=n(NaCl)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2005 af IBM (Slettet)

#1 #3: Hvordan giver det mening.

Stofmængden af Na+ i opløsningen er:

n(NaHCO3) + n(NaOH)

Svar #5
03. november 2005 af anne3299 (Slettet)

Hmm jeg forstå det stadig ikke hvordan ville udregningen af [A] = n(A)/V, se ud? og jeg forstå ikke hvor NaCl kommerfra når jeg arbejder med
n(NaHCO3) + n(NaOH)...
Reaktionen ville jo være:
HCO3- + OH- ==> CO32- + H2O

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

#4, jeg havde ikke set NaOH

Jeg undskylder misforståelsen

Skriv et svar til: Hvordan finder jeg den aktuelle koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.