Matematik

Monotoniforhold uden hjælpemidler

20. oktober 2013 af Imhere (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet

f(x)=x3-3/2*x2-6*x+7

Bestem monotoniforholdene for f.

Er nået frem til:

f'(x)=0

giver x-værdierne

x=2 v x=-1

Hvad gør jeg nu, for at opstille en eventuel monotonilinje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Romkuglen (Slettet)

Du har fundet de to rødder, hvilket også kaldes nulpunkterne, da de ved f'(x)=0. Så vælg f.eks. -3, 0 og 10 og indsæt disse værdier på f'(x)'s plads oog se om det er negative eller positive værdier, så ved du hvor funktionen er aftagende og voksende. Husk at sætte pile, hvis du laver et skema :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af peter lind

Find fortegnet for f'(x) I intervallerne ]-∞; -1[, ]-1; 2[ og [2; ∞[ Hvis f'(x) > 0 er funktionen voksende, Hvis f'(x) < 0 er den aftagende


Skriv et svar til: Monotoniforhold uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.