Matematik

Funktioner

03. november 2005 af john vs. jon (Slettet)
f(x)=-x^3-3x^2+4

man skal beregne de lokale eksremumssteder og angive de lokale ekstrema. det er gjort!

En linje m har ligningen y=-x+1

Nu skal jeg bestemme koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen m og grafen for f. Hvordan gør man det?

Jeg håber på der er nogle af jer der kan hjælpe mig!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2005 af sontas (Slettet)

-x+1 = -x^3-3x^2+4
Så finder du 1.koordinaten til skæringspunktet mellem linjen m og f(x).

Svar #2
03. november 2005 af john vs. jon (Slettet)

at sætte m=f var også min første tanke men så fik jeg 0=-x^3-3x^2+x+3 og det kunne jeg ikk lige overskue.

hvad mener du med, at finder 1.koordinaten til skæringspunktet mellem linjen m og f(x). ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2005 af Duffy

0=-x^3-3x^2+x+3

0 = -(x-1)*(x+3)*(x+1) ,

hvoraf nulpunkterne let aflæses.

y-koordinaterne findes ved indsættelse...



Duffy

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.